Få hjälp med att renovera hastighetsmätare

Det finns inte ett instrument i en gammal bil som han inte klarar. Oves erfarenhet och kunnande är oändligt. Han är som ett levande lexikon när det kommer till gamla mätare.

– Det är viktigt för oss att kunna hjälpa alla. Varje kund som kommer in betyder något, och man vill ge dem den glädje man får när allt fungerar, säger Ove.

Han hjälper människor att förverkliga drömmar. För att en veteranbil ska vara komplett så måste allt fungera. Alla förare kan förstå känslan när en mätare inte är korrekt.

– Jag möter många människor i min verkstad, varje samtal och bil är speciell, det är ett av de bästa momenten i mitt arbete. Det personliga mötet med varje ägare och dess fordon, säger Ove.

Ove – en mästare på att renovera mätare för fordon

Hans fingrar är inte purunga. Men Ove är handfast och säker, med lugna och trygga rörelser vet ha precis vad som krävs.

– Ja, det blir kanske så med åren, säger han och skrattar.

Instrument JIGE är ett företag i tiden med rötterna i historien. I dag är det inte bara instrument och veteranbilar som Ove och Ann-Marie jobbar med.

Hänger med i tiden och utvecklar sin verksamhet

– Nu är det alkolås som blir allt vanligare och vi utför service på Dräger Alkolås, det är också en viktig bit. Många arbetsfordon har sådan nuförtiden och vi vill kunna ha den servicen, säger Ove.

Han berättar med värme om sitt och hustruns företag. Hela tiden finns Ann-Marie med. Hon är en trygg hand.

– Vi trivs med att jobba tillsammans, jag är i verkstaden och hon arbetar med papperen, tillsammans har vi det bra, säger Ove.

Renovering hastighetsmätare