Kombiinstrument Dalarna

Kombiinstrument Dalarna – När bilarnas instrument gick från att vara enskilda enheter till en gemensam skärm så var det en milstolpe. Plötsligt samsades flera instrument i en hierarki bredvid varandra. Hastighetsmätaren i mitten, med de mindre kusinerna, var och temperaturmätaren på var sin sida.

Det traditionella kombiinstrumentet är som en helig treenighet. Här har du all information som du behöver om ditt fordon. De ger ett helhetsintryck om hur fort du kör, och hur din bil mår.

Kombiinstrumenten tågade in på marknaden för ungefär 35 år sedan och har sedan dess tagit över. Tyvärr har det några svagheter. När något går sönder så måste hela instrumentet bytas. Det räcker inte att laga och byta några komponenter. Nej, det är en ganska stor sak att göra.

På moderna bilar är det inte så svårt, de flesta verkstäder kan göra detta. Men på äldre bilmodeller som inte tillverkas längre så krävs det en hantverksmässig kunskap som är svår att finna i dag.

Vi på Instrument JIGE i Leksand hjälper er med era kombiinstrument. Vi är ett litet men mångsidigt familjeägt företag som har specialiserat oss på att reparera, laga och restaurera instrument för gamla bilar.

Vi har erfarenhet av de flesta märken och modeller, både när det gäller båtar, bilar och mc. Även om det är en gammal bil och det är svårt att hitta reservdelar så kan vi lösa problemet. Genom att reparera eller tillverka nya komponenter så kan vi få din instrumentpanel att fungera som förr igen.

Det är inte roligt att köra runt med trasiga instrument. Det är svårt att veta statusen i motorn, och ännu viktigare, hastigheten. Tänk dig själv kryssa förbi fartkameror utan att kunna vara säker på hur fort du kör. Det är ett trafikmoment som kan få den lugnaste att bli ångestsjuk.

Kombiinstrument Dalarna